Projekt Chráněné bydlení na míru

Chráněné bydlení na míru je kampaň na rekonstrukci objektu na okraji bývalých kasáren v Kamýcké ulici v Litoměřicích, který Diakonie získala do svého majetku v roce 2018.

 Vrátnice dávno

(historická podoba vrátnice)

Rekonstrukcí objektu získáme moderní bezbariérový dům s nízkými provozními náklady. Dům má tři podlaží. V přízemí jsou provozovány nově rekonstruované dílny, v prvním patře a podkroví bude chráněné bydlení. Bydlení je koncipováno jako variabilní - přizpůsobené obyvatelům (dospělým lidem s mentálním postižením) podle jejich schopností a možností od bydlení komunitního typu s větší asistencí až po byty pro jednotlivce či dvojice s menší podporou. Na rekonstrukci je vydáno stavební povolení a je ve velké míře podpořena evropskými fondy. 

                              Vizualizace 1 - autor studio GEM architects s.r.o Praha            Vizualizace 2

(vizualizace rekonstruovaného objektu. Autorem návrhu je GEM architecs, s.r.o.)

 

V říjnu 2020 jsme instalovali novou rampu - nájezd pro vozíčkáře. Rampa byla postavena s podporou z Nadace Charty 77 - konto Bariéry, z Moneta Grantu a díky kampani Portus Praha.

Rampa - celkový pohled

Ke stažení:

  • návrh Zahrady Diakonie ČCE v Kamýcké ulici v Litoměřicích. Ke stažení ZDE.

Chci podpořit Diakonii v Litoměřicích