Cíl Kamýcká

Cíl Kamýcká je kampaň na rekonstrukci domu určeného pro chráněné dílny a chráněné bydlení. Jedná se o objekt na okraji bývalých kasáren v Kamýcké ulici v Litoměřicích, který Diakonie získala do svého majetku v roce 2018.

Vrátnice dávno

(historická podoba vrátnice)

Rekonstrukcí objektu získáme moderní bezbariérový dům s nízkými provozními náklady. Dům má tři podlaží. V přízemí budou provozovány dílny, v prvním patře a podkroví chráněné bydlení. Bydlení je koncipováno jako variabilní - přizpůsobené obyvatelům (dospělým lidem s mentálním postižením) podle jejich schopností a možností od bydlení komunitního typu s větší asistencí až po byty pro jednotlivce či dvojice s menší podporou. Na rekonstrukci je hotový projekt a vydáno stavební povolení. V nejvíce zachovalé části již sídlí na omezeném prostoru keramická, textilní a kompletační dílna.

Vizualizace 1 - autor studio GEM architects s.r.o Praha            Vizualizace 2

(vizualizace rekonstruovaného objektu. Autorem návrhu je GEM architecs, s.r.o.)

Ke stažení:

• návrh Zahrady Diakonie ČCE v Kamýcké ulici v Litoměřicích. Ke stažení ZDE.