Dobrovolnictví

11. ledna 2019

Těší nás, že se dobrovolnictví v Diakonii pozvolna rozjíždí a do našich řad stávajících dobrovolníků jsme v 2. pololetí loňského roku přivítali paní Šárku a pana Tomáše.

Dobrovolnictví
11. ledna 2019 - Dobrovolnictví

Šárka po našem kolegovi Sašovi převzala čtvrteční dílničky v Chráněném bydlení(dále jen ChB). U všech v ChB je velmi oblíbena a za Sašu, který se s Podporou samostatného bydlení přestěhoval do Litoměřic, je pro naplňování volnočasových aktivit s klienty více než uspokojivou náhradou.

Tomáš se nám osvědčil na jednorázové akce. A to nejen v ChB, kde doprovázel klienty na letní dovolenou či na výlet do Pardubic. Ale je nám přínosem i jako fotograf. Nafotil nám již zmiňované akce a dále pak taneční odpoledne na lodi Cargo Gallery. Zkrátka dobrovolnickým činnostem se u nás meze opravdu nekladou. Každý se může zapojit s tím, co ho baví, pokud je ochotný tento svůj zájem sdílet dál.

V současné době spolupracujeme s další zájemkyní o dobrovolnickou činnost, která se prozatím v Diakonii rozkoukává a formou úterních klubů poznává její prostředí a klienty.

Úterní volnočasové kluby budou i v roce 2019 pokračovat. Pokud byste se chtěli přijít podívat, měli nápad, co v rámci klubu uskutečnit, kam se podívat, koho oslovit, neváhejte a ozvěte se! Děkujeme dobrovolníkům za výpomoc s kluby a za bohaté nápady na tvoření.

Monika Marková