Letní dovolená „Za poznáním o kus dál!“

31. července 2020

I letos vyjeli obyvatelé Chráněného bydlení (dále jen ChB) na společnou dovolenou s dobrovolníky. Tentokrát se vypravili do Jablonného v Podještědí.

Letní dovolená „ Za poznáním o kus dál!“
31. července 2020 - Letní dovolená „Za poznáním o kus dál!“

Výhodou bylo, že okolí kempu dobře znala dobrovolnice Šárka, která tipy na výlety sypala z rukávu. Parta se podívala například na Ještěd, do liberecké ZOO, do sklárny ve Cvikově. Anebo jsme se vydali do lesa na houby či za Zdislavinou studánkou. Večerní táboráky a společenské hry byly samozřejmostí…

Jako památku na letošní dovolenou jsme si odvezli vlastnoručně vyrobené skleněné vázy. Dále přívěsky, pohledy a upomínkové diplomy.

Letní dovolené s dobrovolníky se už léta ukazují jako výborný prostředek utužování vztahů mezi obyvateli ChB. Poznávání nových míst s novými výzvami je vždy příjemným bonusem... Letošní největší výzvou bylo zdolat obavu z lanovky a vyjet na Ještěd.

I letos za podporu akce děkujeme nadačnímu fondu Hennlich, který pomohl financovat náš projekt „Za poznáním o kus dál!“

Pozn.: velmi děkuji za podporu a pomoc našim kolegyním z Čajovny. Koronavirová krize se dotkla i dobrovolnických činností zasahujících do uskutečnění projektu. Pája se Stáňou si zkusily roli dobrovolnic a byly skvělé!

Monika Marková, koordinátorka dobrovolníků