Trénink na pochod Praha-Prčice

7. května 2018

Otestovat svou zdatnost před květnovým pochodem Praha – Prčice se vydali klienti Chráněného bydlení a Podpory samostatného bydlení na konci dubna. Zájem o účast na pochodu je veliký, a tak na každém účastníkovi „zátěžové zkoušky“ bylo vidět, že nechce vyfasovat Černého Petra, který by znamenal, že do Prčic se jde bez něho.

Trénink na pochod Praha-Prčice
7. května 2018 - Trénink na pochod Praha-Prčice

Třináct kilometrů dlouhá tréninková trasa vedla ze Žalhostic do Církvice a zpět do Libochovan. Již od startu bylo znát, že ve výkonnosti borců jsou značné rozdíly, skupina se držela jakžtakž pohromadě jen do prvního kontrolního bodu – kantýny u přívozu ve Velkých Žernosekách. Pivko, sluníčko a svačinka udělaly své, takže hned v následujícím úseku se „peleton“ značně roztrhal. Nedočkaví chrti vyrazili i s Péťou na vozíku kupředu a my vzadu marně spoléhali na poučky o přepáleném začátku a postupném zvolnění tempa. Naštěstí nás zachránila prosluněná zahrádka restaurace v Libochovanech, kde jsme se všichni opět shledali. Pro některé účastníky to byla cílová stanice – došly síly. Ostatní pokračovali, tentokrát již společně, na obrátku do Církvice, ti nejzdatnější, včetně Berta a Pavly si trasu prodloužili až do Ústí!